
وزیر صنعت، معدن و تجارت اما خبر مهم دیگری نیز اعلام کرده است؛ واردات خودروی اقتصادی.
با این حال، او توضیح نداده است که خودروی اقتصادی وارداتی با چه مشخصاتی قرار است وارد کشور شود و قرار است کمبود کدام نوع خودرو در بازار ایران را جبران کند.
اساساً خودروی اقتصادی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟ تاکنون تعریف روشنی از این مفهوم، نه در بازار خودروهای وارداتی و نه حتی در میان خودروهای تولید داخل، ارائه نشده است.
اصولاً خودروی اقتصادی با چه سطحی از کیفیت و چه امکاناتی قرار است وارد کشور شود و کدام خودروساز یا برند توان تولید چنین محصولی را دارد؟
به گزارش خودرونامه، در ادبیات صنعت خودرو، خودروی اقتصادی معمولاً محصولی با تیراژ تولید بسیار بالا است که زنجیرهای گسترده از تأمینکنندگان و تولیدکنندگان در سراسر جهان در ساخت و عرضه آن نقش دارند.
اما آیا خودروی اقتصادی مورد نظر اتابک نیز در همین کلاس جهانی قرار میگیرد؟
مصرف سوخت آن چقدر خواهد بود؟ حداقل امکانات و استانداردهای ایمنی آن چیست؟ آیا هدف، صرفاً تأمین نیاز بخشی از متقاضیان خودرو است؟ آیا خودروی نو با قیمت بسیار پایین در بازار جهانی وجود دارد؟ این خودرو قرار است با چه تعرفهای وارد کشور شود و قیمت نهایی آن در بازار ایران چقدر خواهد بود؟
همین پرسشها میتواند مشخص کند که منظور وزیر صمت از «خودروی اقتصادی» چیست. باید دید در ذهن اتابک، خودروی اقتصادی خارجی چه بازه قیمتی دارد؛ ۵۰۰ میلیون تومان، ۷۰۰ میلیون تومان یا یک میلیارد تومان؟
آیا دولت حاضر است از بخشی از درآمد خود، شامل تعرفه، مالیات، عوارض، بیمه و سایر هزینهها، صرفنظر کند تا خودروی وارداتی با قیمت مناسبتری به دست مصرفکننده برسد؟
یا اینکه قرار است خودرویی با حداقل امکانات، مانند حذف برخی تجهیزات رفاهی و حتی ایمنی، تحت عنوان «خودروی اقتصادی» به بازار عرضه شود؟
به گزارش خودرونامه، نیم قرن است که سیاستگذاران صنعت خودروی کشور از «خودروی اقتصادی» و «خودروی ارزان» سخن میگویند. قرار بود سمند این نقش را ایفا کند، اما موفق نشد.
پس از آن، ال۹۰ با قیمت حدود ۶ هزار و ۷۵۰ یورو قرار بود جایگزین پیکان، بهعنوان خودروی ارزان، شود، اما آن نیز نتوانست این مأموریت را به سرانجام برساند.
اکنون و با توجه به افزایش نرخ ارز، پرسش همچنان پابرجاست؛ خودروی اقتصادی دقیقاً چیست؟ چه قیمتی دارد؟ محصول کدام برند و ساخت کدام کشور است؟ و با چه سطحی از امکانات و استانداردهای ایمنی قرار است وارد بازار ایران شود؟

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

