پس از آنکه خودروسازی ایران تحریم و تولید افت کرد، نهادهای نظامی برای کمک به ساخت داخل قطعات، اعلام آمادگی کردند و حتی تفاهم نامههایی نیز میان آنها امضا شد. ابتدا وزارت دفاع برای کمک به خودروسازان پا پیش گذاشت و در ادامه نیروی هوا و فضای سپاه و همچنین نیروی هوایی ارتش هم خبر از همکاری با خودروسازان دادند.
این در حالی بود که قطعه سازان از همان ابتدا چندان موافق ورود نظامیان به صنعت خودرو نبوده و در این مورد ابراز نگرانی میکردند. آنها البته آن اوایل چندان صریح در این مورد اظهارنظر نمیکردند اما این روزها به صراحت می گویند موافق ورود نظامیان به عرصه خودرو و قطعه سازی نیستند. همین چندی پیش رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی اعلام کرد صنعت قطعه نیازی به نظامیان ندارد. محمدرضا نجفی منش تاکید کرد که اگر نقدینگی لازم در اختیار قطعه سازان قرار گیرد، آنها توانایی داخلی سازی قطعات را خواهند داشت.
این موضع قطعه سازان اما در حالی است که ایران خودرو و سایپا گویا به همکاری با نظامیان اعتقاد دارند و به دنبال داخلی سازی برخی قطعات به کمک آنها هستند. همین تازگیها مشاور عالی و اقتصادی فرمانده کل سپاه پاسداران در بازدید از سایپا اعلام کرده همکاری خودروسازی با نیروهای مسلح و صنایع دفاع به ارتقای این صنعت کمک قابل توجهی خواهد کرد و میتواند میزان وابستگی به خودروسازان و قطعه سازان خارجی را کاهش دهد.
این موضوع نشان میدهد خودروسازان و قطعه سازان نظر مشابهی درباره کمک نظامیان ندارند و این ناهماهنگی میتواند در آینده زمینه ساز اختلاف میان آنها شود. قطعه سازان نگران تبدیل شدن نهادهای نظامی به رقیب آنها هستند، از همین رو نمیخواهند نظامیان به قطعه سازی ورود کنند.
از آ ن سو خودروسازان هم میخواهند به هر شکل ممکن از از وابستگی به قطعات خارجی کم کنند و در راستای این هدف، روی کمک نظامیان حساب باز کردهاند. این البته در حالی است که هنوز مشخص نیست آیا نهادهای نظامی تا به امروز قطعهای را داخلی سازی کردهاند و اصلاً برنامه آنها در ماجرای ساخت داخل چیست.
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست