• گروه مطلب:
  • کد مطلب:66505
  • زمان انتشار:جمعه 19 مرداد 1403-13:42
مزایده خودروساز بزرگ کشور بی نتیجه ماند

مزایده جدید ایران خودرو به دلیل آنچه که عدم وجود متقاضی عنوان شده، ناکام ماند.
وقتی سهام خودروسازان مشتری ندارد

به گزارش خبرنگار خودرونامه، ايران خودرو و ساير سهامداران در گروه، اخیرا سهام شركت بازرگاني پاساد دانا ايرانيان، شركت توليد خودرو و صنعت خزر، شركت سازه و ساختمان ايرانيان و سهم الشركه موسسه فرهنگي ورزشي ايران خودرو را به مزايده عمومي گذاشتند.

طبق اعلام ایران خودرو، این مزایده که تاریخ برگزاری آن 15 مرداد بود، متقاضی به خود ندیده و از همین رو نتیجه ای (از حیث واگذاری) در بر نداشته است. 

این نخستین بار نیست که شرکت های زیرمجموعه خودروسازان بزرگ کشور به مزایده گذاشته می شوند اما به دلیل نبود متقاضی، فروش نمی روند.

واگذاری زیرمجموعه ها، یکی از مدل های مدنظر سیاست گذار و خودروسازان (معمولا علی رغم میل باطنی) برای تامین نقدینگی بوده، هرچند در ظاهر عنوان شده که این واگذاری ها در مسیر خصوصی سازی است.

سیاست گذار معتقد است قبل از واگذاری سهام بدنه اصلی خودروسازان وابسته به دولت، بهتر است تکلیف زیرمجموعه های آنها مشخص شود. هدف مستتر در این مدل واگذاری، تامین نقدینگی خودروسازان است. این در حالی است که خودروسازان معمولا تمایلی به فروش زیرمجموعه های خود ندارند و حتی گفته می شود برای نفروختن آنها، گاهی قیمت و شرایط مزایده را طوری تعیین می کنند که مشتری اصلح برای آنها پیدا نشود.

اتفاقا برخی کارشناسان و فعالان صنعت خودرو نیز معتقدند واگذاری سهام در خودروسازی ها بهتر است پس از حذف قیمت گذاری دستوری انجام شود. به اعتقاد آنها، با توجه به اعمال سیاست قیمت گذاری دستوری، سهام خودروسازان از ارزش واقعی خود دور شده و فروش در این شرایط به نوعی ارزان فروشی محسوب می شود.

احتمالا یکی از دلایلی نیز که خودروسازان تمایلی به فروش سهام زیرمجموعه های خود ندارند  همین موضوع است (هرچند به نظر می رسد دلیل اصلی این است که آنها کلا نمی خواهند زیرمجموعه های خود را رها کرده و از قلمروشان بکاهند).

سال هاست صحبت از واگذاری سهام خودروسازان به میان می آید، با این حال ایران خودرو و سایپا به عنوان شرکت های خودروساز اصلی کشور همچنان زیر سایه دولت (آن هم با وجود سهام زیر 20 درصد در یکی و زیر 10 درصد در دیگری) قرار دارند. مشکل اینجاست که دولت فراتر از سهمی که دارد در امور خودروسازان دخالت می کند و یک فقره اش عزل و نصب های مدیریتی است (اتفاقی که احتمالا پس از حضور وزیر صمت جدید –در دولت چهاردهم_ تکرار خواهد شد).

 

 


نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

.